Zarzuela: l'estocada definitiva?

Fa uns dies, la FAZ publicava una entrevista amb el president de la Generalitat. Avui, la revista Der Spiegel dóna a conèixer una informació que portarà cua (tot i que no es pot dir que sorprengui)...

Juan Carlos sympathisierte mit Rechtsputschisten
("Juan Carlos va simpatitzar amb els colpistes de dreta")

foto (c) Der Spiegel

Der Spiegel explica que l'aleshores ambaixador d'Alemanya a Madrid, Lothar Lahn, es va reunir amb el rei poques setmanes després del 23-F. En un informe intern que ara s'ha fet públic, Lahn va escriure que el monarca "no va mostrar ni repulsa ni indignació cap als colpistes, sinó més aviat comprensió, si no simpatia". Segons Lahn, el rei hauria dit que "els insurgents només volien allò a què tots aspirem: el restabliment de la disciplina, l'ordre, la seguretat i la calma". Joan Carles I també hauria afirmat, segons el diplomàtic alemany, que els colpistes "només volien el millor".

Em pregunto què ho fa, que de sobte tot sembla apuntar cap a la casa reial espanyola. És fruit de la casualitat, el reguitzell de notícies que d'un temps ençà dispara directament a la línia de flotació d'aquesta família? És cosa dels Bilderberg? Potser ha arribat el torn dels Borbons, tal vegada l'aperitiu d'altres fets que han de tenir lloc a l'Estat? La reina britànica va superar el seu annus horribilis; se'n sortirà també la família reial espanyola, o aconseguirà tot plegat acabar amb ella?

L'article el podeu llegir clicant aquí.

21 comentaris:

XeXu ha dit...

De què ens estranyem? És normal que el rei d'Espanya, que era el delfí de Franco, tingui idees de dretes, no? Ara que, deu ser veritat que els colpistes volien el millor. El millor per ells, és clar.

Doncs tant de bo que fem un pas endavant i s'acabi això de les monarquies, que sona a segles XVII o XVIII. Ja seria hora de modernitzar-nos una mica, no?

El porquet ha dit...

Com va dir l'Eto'o un dia "no muerdas la mano que te da de comer". Qui va posar al tron el rei? El senyor Franco... llavors, com va dir en Schuster "no hase falta disir nada más".

Clar que, democràtics com són a les espanyes intentaran tirar terra, totxos, plats i olles sobre la notícia per tal de que la casa reial en surti el menys mal parada.

Carme ha dit...

Doncs mira, que se sàpiguen les coses, encara que no ens estranyem pas, no.

Tot plegat quedarà en res, i m'agradaria equivocar-me i que féssim un pas endavant, o posats a fer... per què no dos? República i independència!

garbi24 ha dit...

Jo no sé com ha tardat tant a sortir.......però què vols, no ens enganyem tots sabem que aquesta gent tenen com a base la carrera militar i això de fer creure a base de trets es la lliçó primera.
Ja va bé que de tant en tant tinguin algun problema, que la seva vida era massa plana fins ara. Tot i així no crec que hagin de posar el despertador cada dia per anar a treballar.

kweilan ha dit...

I com és que no se sap fins ara? Bona setmana, Ferran!

Júlia ha dit...

De fet fa anys que sento comentar aquest tema així com també la participació de determinats polítics, fins i tot socialistes, com Mugica, en tot plegat, veig difícil que ho aclarim del tot, el fet és que es va fer una involució important pel que fa a moltes coses després d'aquells esdeveniments.

Xavi ha dit...

Un dels generals colpistes, el senyor Alfonso Armada, fou secretari de la casa reial. El llibre de Iñaki Anasagasti titulat "Una monarquía protegida por la censura" ho deixa bastant clar. Penso que ningú dubta sobre la convivència entre el monarca i els colpistes. Una altra cosa és el rollo aquest constitucionalista que manté la figura del rei com intocable.

Galionar ha dit...

Potser com que el Liceu de Barcelona està de crisis i es veu obligat a suprimir algunes funcions, que saltaran de la programació inicial, ara ens volen fer creure que aquesta Zarzuela no val la pena de ser interpretada perquè és massa mediocre...

Assumpta ha dit...

Vols dir que passarà alguna cosa? Mmmmm... no sé, no sé... Pobre Leti, a veure si no arribarà a reina, amb les operacions d'estètica que li hem pagat entre tots...

En fi... que em sembla bastant lògic pensar que les monarquies no duraran per sempre. Ara bé, no crec que sigui pas una cosa imminent en absolut. Em sap greu :-)

Javier Arnott Álvarez ha dit...

De casta le viene al galgo.

ddriver ha dit...

pero aixo ja se sabia que era per posar-lo a ell com a capo...visca la republica!!

magazine.cat ha dit...

No m'estranya, ja saben com va entrar!!! No?

Clidice ha dit...

Doncs mira que estic ben escamada, perquè en aquestes coses res és perquè si.

Joan ha dit...

Saps? M'agradaria creure que portarà cua, però molt em temo que no.
Al cap i a la fi, rondinem els que no hi creiem i callen els que sí. O sia, com sempre.

marta ha dit...

Jo fa molts anys vaig escoltar que gràcies a la reina va fracassar el intent golfista, no ho sé però sempre s' ha dit que els Borbons eren franquistes i aquest rei bastant mes que el seu pare.
Però cua no portarà perquè tenen massa merda amagada sota les catifes entre uns i altres.

Jpmerch ha dit...

No passa res... tot controlat.

rits ha dit...

A saber. No en tinc ni idea de com acabarà tot. Aquesta tarda fins i tot pensava.... i si l'Urdangarín fos un republicà infliltrat per fer saltar la monarquia des de dins? .... heheh, massa cinema!

En tot cas, el qeu està clar és que com a mínim s'estan movent coses, i ja era hora de deixar-nos de tanta tonteria i de tanta monarquia campechana....

Jordi Dorca ha dit...

Goso dir que la dreta castellana va per aquest camí. Deu convenir fer-los saltar. També per al consum electoral. Suposo.

Ferran ha dit...

Estem bàsicament d'acord, doncs: ni aquesta notícia és una sorpresa per a la majoria, ni la majoria creieu que hagi de canviar res. Jo, honestament, no tinc aquesta segona percepció: penso més aviat que és una gota més que se suma a cert esperit republicà, que sobrevola la nostra societat. Massa punts foscos al voltant de la família reial, començat -esclar!- per la perversió que significa el seu nomenament a dit pel dictador (!!!!).

Atents a la pantalla...

Eduard Ariza ha dit...

Doncs honestament Ferran, jo no crec que el rei es fes gaire amb els colpistes. La seva intervenció va ser clau per aturar-los.
D'altra banda, pensa que a Espanya ningú odia tant al rei com l'ultradreta, que el considera un traidor; sinó mira com paralen d'ell a intereconomia.
I això t'ho dic com a republicà, que consti.

Ferran ha dit...

Eduard, tot són opinions. Sempre m'ha semblat com a mínim sospitós, el paper del Rei aquella nit que recordo força bé. Ara es tracta de creure's o no les paraules que l'exambaixador alemany va posar en boca del Rei, i me'l crec, sincerament.