La 2

Veni, vidi, vici.
Va arribar, va veure, va vèncer.

És al.lucinant, constatar que la 1.TBfC, aquell invent, va néixer aquest juny fa dos anys. Dos anys. Després de mesos de preparació, es va apujar el teló i 14 blocaires expedicionaris van aterrar a Berlín. Nota de l'experiment? la que vam posar entre tots: APTE. Després d'una possible (de moment no realitzada) TBfC a Lisboa, proposta de 2... a Berlín: set blocaires s'hi apunten i arriba la data: 1 de juny de 2012.

El procediment va ser calcat al d'aquell novembre de 2010, només que l'experiència és un grau i, a més, amb set persones és possible ser espontani. Aeroport de Schönefeld, Motel One i cap a Köpenick, un barri d'un districte de l'est de Berlín taaan gran com una Barcelona i mitja. Köpenick és bonic, paga la pena fer-hi una visita (de moment, virtual).

L'endemà dissabte, dia central de la 2.TBfC, temps per a moltes coses: pujada al Reichstag (apunteu-vos-ho, és cita obligada en tota visita a Berlín): audioguía i vistes excel.lents sobre la ciutat, sense cues i per 0 euros. ¿Qué más quieres, Baldomero? Després cap al japonès de la Oranienburgerstraße, que Berlín és això, també: menges d'arreu. I per postres, el Neues Museum i la Nefertiti. I el Biergarten del Tiergarten, aquell de què us havia parlat en algun post i que, els blocaires viatgers ho van poder constatar, és bo inclure a l'agenda berlinesa.

I diumenge 3? per suposat, l'imperdible esmorzar tardà, el de les 12.30 hores al rest. Berio de Schöneberg, amb l'obligada assistència de la seva cambrera más rumbosa! Allà, entre ous de grangers i salsitxes transformades en embutits, un paquet, tou, què serà? I és... és... sí, és que ho saben: les TBfC em fan caure la baba, així que quin regal millor que aquest? I amb una gràcia especial perquè no és comprat sino fet amb el concurs d'una blocaire que, tot i no haver-se apuntat encara a cap TBfC, en forma part per mèrits propis: l'Assumpta. Gràcies, artista! I gràcies també a la Lluïsa, que igualment hi ha posat l'art que també té. I gràcies a tots, vaja, pel pitet, pel llibre (ja m'he llegit més de la meitat de les seves pàgines i informes; ai, la monarquia!) i per haver format part d'una nova edició de les ¿ja tradicionals? TBfC :-)

I cap a Schönefeld hi falta gent, que la 2. s'ha acabat i la realitat espera darrera d'una cortineta voladora.

Qui sap si el futur ens portarà una 3.TBfC. Si ve, cap on apuntarà? Potser no s'hi afegeixi cap nou blocaire però una cosa no em costa gens: imaginar-me els irreductibles (o "les" irreductibles, de fet, perquè elles són majoria) apuntant-se a una 3.TBfC a Berlín! Mal sehen... ;)

20 comentaris:

El porquet ha dit...

Torno a quedar-me meravellat que, des del món dels blogs, puguin sortir iniciatives com aquesta. Plenes de sentiment, d'inblidables experiències... i com es van teixint cercles d'amistat, d'estimació, molt més enllà de les nostres pantalles i teclats.

És preciós, Ferran. I tu un crack per muntar aquests "tinglados".

El pitet, realment, és per a bavejar-hi una estona!

Lluïsa ha dit...

Un cap de setmana ben intens, ple de descobertes, de riure molt, de tornar a lloc que ens recordaven la 1.TBfC i als que aquesta vegada no hi eren... i de molta, moltíssima complicitat.

Gràcies per acollir-nos a casa teva una vegada més, una casa que, poc a poc, també és una mica nostra.

Molts petons d'una irreductible que no para de somriure ;-))

McAbeu ha dit...

El pitet extraordinari i el que expliques magnífic... o viceversa.
Moltes felicitats per la part que et toca!! :-))

Anònim ha dit...

Renoi, quina capacitat organitzativa, noi!!
Bussi,
Montse

Carme Rosanas ha dit...

he, he, he... si t'ha de caure la baba, al menys que bavegis de gust... amb un pitet així, ja no cal patir-hi gens!

Enhorabona per l'èxit, un cop més.

Rita ha dit...

Un cap de setmana fantàstic i una teranyina que segueix construïnt-se cada vegada més forta. Quin fart de riure i quina airejada més bona! :)

I res més a dir que pensant ja en la 3a...

Gràcies per tot, Ferran, guapu!!!
Petons!

Xavi ha dit...

Se m'encongeix del cor però me n'alegro que fos una trobada maca.

Gràcies en tot cas.

Assumpta ha dit...

Hehehehe per fi en puc parlar!! :-)))

Era un "secret" que no es podia dir, perquè en FERRAN no n'havia de saber res, de res ;-))

La LLUÏSA, que és una artista (doncs el disseny i la part de "costura" és tot seu), amb la complicitat de tots els altres expedicionaris em van proposar de brodar uns trossets de roba a punt de creu amb els noms de tots ells i un "logo"... jo vaig buscar els colors, els tipus de lletres (els anava escrivint i enviant fotos i a ells tot els agradava, quina gent més maca!!) i, quan ho vaig tenir, li vaig enviar a la Lluïsa (les tiretes brodades) i ella va confeccionar el pitet i hi va cosir tots els noms... que, encara que ella no ho voldrà reconèixer, és una feinada de por (fer totes les costuretes primer... ufff) :-))

I jo esperant la 2TBfC amb gairebé tanta il·lusió com l'esperaven ells. Sabia que s'ho passarien bé amb un guia entusiasta com tu, FERRAN, i així ha estat!! :-)))

nur ha dit...

Xavi, Assumpta, se us va trobar a faltar... sobretot en el moment pitet. No té desperdici!

Gràcies a tots els blocaires de la 2. TBfC: un molt bon cap de setmana, per a mi especialment reparador :)

Ep, i Berlín (amb salsitxes o embotits) bé s'ho val!

Elfreelang ha dit...

Els somnis i els viatges es materialitzen..enhorabona a tu Ferran i als integrants de la 2a TBfC....quin pitet més escaient!!! apa l'Assumpta quina traça!

Assumpta ha dit...

;-))

FERRAN, he fet un experiment amb el teu post... hehehe... L'he tuitejat... Nooooooooo, que no sé com va bé el twitter, només és un experiment que de tant en tant miro... És massa curt per mi!! ;-))

És que sé que has pensat "Mira, l'Assumpta, sempre diu que no vol feisbuc i ara resulta que té tuiter"... però no, en realitat només el vaig obrir -ja fa temps- per veure com funcionava com, també, fa temps vaig jugar amb un feisbuc -que era de la meva germana- però ni l'un ni l'altre els acabo d'entendre massa... i ho trobo bastant estressant, preò mira, m'ha fet gràcia fer-ho ara ;-))

Garbí24 ha dit...

veig que va sortir tot rodat.......ara que amb un organitzador així, no pot fallar

Joana ha dit...

Els que us llegim també se'ns cau la baba i aquella espurna d'enveja sana per no haver vingut. A veure si a la 3ª...
Me n'alegro que ho disfrutessiu molt!!!

rits ha dit...

Tot un èxit!!! enhorabona!!!!!

Yáiza ha dit...

M'alegro que la cosa hagi sortit tan bé! ;)

Sergi ha dit...

No em sorprèn que en quedéssiu contents, amb les ganes que sempre hi poses, Ferran, i la predisposició dels altres, l'èxit està assegurat. No sé si hi haurà tercera edició, però que segur que alguna cosa més munteu, això no ho dubto.

kika ha dit...

he, he, tot t'ho mereixes, sense cap dubte! :-)

DooMMasteR ha dit...

Quin post més bonic, Ferran!

Que dir que no hagis dit ja... vaig quedar encantat de tornar a gaudir de la teva i de la vostra companyia :-)

Clidice ha dit...

Veig que els vas fer una demostració de la teva capacitat sorprenent de deglutir makis a l'Oranien eh? :D

Ferran Porta ha dit...

Amics, moltes gràcies pels vostres comentaris. Gràcies també als blocaires que heu participat en aquesta segona edició de la TBfC (per ser-hi i per tot!).

Abraçada general :)