Matemàtiques per a dummies

No hi ha un sol element que pugui fer-nos pensar que els polítics espanyols, de sobte, s'han tornat intel.ligents. Ans al contrari, cada cop que algun ministre (o exministre, o expresident, o aspirant a ministre) obre la boca, es crema la llengua amb la flamarada de bilis espanyolista que, per experiència històrica, sabem quin flanc abrasa. Més Espanya = menys Catalunya, menys Catalunya = més Espanya. Què previsibles són de vegades les matemàtiques.

Del portaveu del PP al Congreso, un tal Alfonso Alonso (catxondos sons pares, trobo), és aquesta frase que avui m'arriba via El Periódico:

Ha arribat el moment d'ajustar el model autonòmic (sic)
(enllaç a la notícia: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/alonso-ajustar-model-autonomic-congres-2180364)

Com no hi ha un sol element, dic, que pugui fer-nos pensar que els polítics espanyols, de sobte, s'han tornat intel.ligents, la frase d'Alonso només es pot interpretar i entendre des d'una perspectiva: la de la recentralització. Un polític espanyol sap dues coses: que el cafè per a tothom és impagable i que l'assimetria és una via ràpida cap a possibles secessions. Semblaria que es troben, pobres, en una disjuntiva greu... però no, no s'hi troben, la solució és òbvia: ni cafè per a tothom ni assimetria. Mira tú què fàcil.

9 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Van per aquí Ferran, a recentralitzario tot, el Pp mai ha estat partirari de les autonomies i ara veuen arribat el moment de carregárse-les.

Assumpta ha dit...

Mira que dir-se Alonso de cognom i posar-li Alonso al fill... hi ha gent queeee... després, el pobre nano, traumatitzat de per vida, es converteix en una mena d'ésser asocial i li dóna per dedicar-se a a política i dir coses estúpides... si és que tot té un orígen...

Elfreelang ha dit...

El que de veritat volen està molt clar, van crear l'entelèquia del cafè per a tothom per aigualir Catalunya ...si mirem el que han fet al país valencià i a ses Illes ho tenim negre, la llengua bandejada i relegada i si poguessin ens eliminarien ..només cal veure els insults al atleta que es va manifestar ben clar i català... per cert que elimini l'engendre de la comunitat de Madrid ....

XeXu ha dit...

Ho porten clar. Quatre coses que ens deixen decidir aquí, a sobre els hem de donar el poder absolut? No, per aquí no s'hi ha de passar. Davant d'això fins i tot CiU està reaccionant. Esperem realment que no hagi estat un cop de calor...

Ferran ha dit...

XeXu, de CiU no n'espero res de bo; a veure si un cop més em deceben...

Elfree, cert, no enganyen ningú. De fet, a aquestes alçades, ningú no enganya ningú, les cartes són totes al damunt de la taula. Alea jacta est, gairebé.

Assumpta, justa la fusta: aquest bon home porta l'esigma del seu nom, que esclar, no va triar ell. Sí, pobre, segur que és un fastigós per culpa dels seus pares, hehe...

Francesc, és ben bé que la situació actual els ho ha posat "a tiro", que diuen. En fi, ja saps com va això: acció-reacció; si estiren cap a una banda, cada cop més catalans estirem cap a l'altra.

El porquet ha dit...

Cada cop veig la independència més a prop. Apa, així de contundent. Sí, sí, no és cap "farol". Ho veig així. Ens estan fent la feina, són uns creadors d'independentistes magistrals. Són molt rucs, no se n'adonen que hi ha una gran massa de catalans que si els donessin unes engrunes ja dirien que sí, que ja està bé com estem, però han decidit tirar per la via dictatorial de l'ofec, i fins i tot aquesta gent ja se n'està cansant. Darrerament estic notant que molta gent està reaccionant, gent que abans et mirava com un raret per enarborar una estelada o cridar independència, s'estan unint a la causa independentista.

I allà no se'n volen adonar... gràcies, gràcies, que vagin fent.

Assumpta ha dit...

Totalment d'acord amb el PORQUET... Jo també crec que estan fent la feina... per això, cada vegada que parlo amb algú i em despotrica de tal o qual declaració del ministre aquest, ostres, ara no em surt el nom... el Guindos!!... Jo responc "deixa'l fer i dóna-li les gràcies, que no s'adona que ens està ajudant el tio!!" :-P

Ferran ha dit...

Assumpta, a dia d'avui dubto que encara hi hagi qui no se n'adoni, de Catalunya estant, que la independència ens l'estan posant en safata des d'Espanya. És francament d'agrair :)

Porquet, benvolgut, comparteixo les teves sensacions al 100%. Sí, ens estan fent la feina i cada dia és més obvi, també entre gent que fins no fa gaire el tema de la indepencència no se'l plantejaven, o n'eren obertament contraris. Gracias, España, y adiós ;)

Assumpta ha dit...

Nooooo, no volia dir en Guindos, home, volia dir en Montoro!! (Ecs)

Doncs sí, sí... que segueixin així, que ja falta poc :-))