Catalonia

Podeu llegir-ne l'article sencer al web de la Federació Internacional de Tennis de Taula (ITTF), en aquest enllaç: http://www.ittf.com/_front_Page/ittf_full_story1.asp?ID=28762&Category=Hope&Competition_ID=&

In London, China’s Zhang Jike and Li Xiaoxia captured the gold medals in the respective Men’s Singles and Women’s Singles event; they may well defend their titles successfully in 2016 but who will it be in 2020 and 2024?
The answer may be found in the Centro de Alto Rendimiento de San Cugat del Vallés (CAR) near the Catalan city of Barcelona.
I am reluctant to refer to Barcelona as Spanish, following the banner displayed at the European Champions League football semi-final when Barcelona played Chelsea earlier this year. Unequivocally, the banner read “Barcelona is in Catalonia not Spain”.

Es refereix al CAR de Sant Cugat "a prop de la ciutat catalana de Barcelona", i l'últim paràgraf diu literalment: "Sóc reticent a referir-me a Barcelona com a espanyola, després d'haver llegit en una pancarta a la semifinal de la Champions, que van disputar Barça i Chelsea, "Barcelona és Catalunya, no Espanya".

Darrerament s'estan llençant, arreu del planeta, missatges que parlen del fet català, que l'expliquen o que, com a mínim, el posen sobre la taula. Aquest article de la ITTF en concret arribarà a milers de persones, mentre que, últimament, mitjans en alemany es refereixen amb certa assiduïtat a Katalonien, quan fins no fa gaire sempre, i només, parlaven de Spanien en fer la crònica d'alguna notícia del nostre país.

La importància d'aquest canvi de xip planetari és enorme, perque sovint els esdevenirs internacionals s'acceleren quan tot els empeny. "Tot" vol dir bàsicament els mitjans de comunicació, que diguin el que diguin no són cap quart poder (per a més info, contacteu amb Julian Assange).

Vilaweb ha fet un petit recull d'articles en mitjans internacionals, en aquest sentit.

9 comentaris:

zel ha dit...

I malgrat tot, seguim presoners, i sembla que si volem tirar endavant, serà una guerra bruta, els veïns tenen molta mala hòstia!

Katalonien, que xulo!

Elfreelang ha dit...

Si noi a mi em porta aires d'esperança tot plegat , molt important el canvi de xip...coses més rares s'han vist...dic rar per poc freqüent no pas per estrany.. mira tu el mur de Berlin com va caure! potser estem a tocar d'un gran canvi!!!! anar-hi anant!

Assumpta ha dit...

A mi em passa el mateix... penso com l'ELFRI, tot això em porta aires d'esperança... L'any passat gairebé em vaig emocionar quan, en la transmissió "en directe" (per escrit, en petites frases) d'un partit del Barça de la Champions, la web de l'Equipe, anava dient "les catalans" sempre que parlava del Barça :-)))

Joan ha dit...

Que som cada cop més presents és una evidència i ens fa creure, i creient exercim i exercint som presents. La bola creix, ja hem passat el punt d'inflexió. Ja quasi som i, ben aviat, serem!

XeXu ha dit...

Sempre és important que parlin de nosaltres, i si en poden parlar bé, molt millor. Alguna cosa es cou al sud dels Pirineus, i molta gent se n'està adonant. A veure si ens n'acabem d'adonar nosaltres i aconseguim la força necessària per tirar endavant el projecte. Comença a fer molta falta.

Ui, em sembla que al senyor Assange no me'l deixaran pas veure...

Dafne ha dit...

KATALONIEN, KATALONIEN, doncs és clar. Que se sàpiga, i com més estats parlin de KATALONIEN, més ens afavoriran a tots nosaltres.
Tant de bo, aviat puguem dir que SOM!!!!

Carme ha dit...

Aquesta és una bona cosa... jo sempre he pensat que de fora ens vindria la confiança, l'empent a i la força... no sé perquè...

KATALONIEN! doncs Visca Katalonien!

DooMMasteR ha dit...

Ho veurem, Ferran, ho veurem!
Veurem la nostra terra lliure!

Ferran ha dit...

DooMMasteR, sense cap mena de dubte, vaja. Portem la cinquena posada, directes cap a la secessió d'Espanya :)

Carme, és molt important per això que explico, perquè sovint l'agenda internacional es mou quan els mitjans l'empenyen. En ruta!

Dafne, ho hem d'aconseguir per molts motius (les peles és un d'ells, un dels primers) i sí, finalment podrem ser.

XeXu, tens raó, a Mr. Assange el tenen allà confinat i els anglesos tocant el que no sona...

Joan, jo n'estic tan convençut com n'estàs tú mateix. L'11, tots, absolutament tots, al carrer a fer-vos veure i a fer-nos sentir. Ja tinc l'estelada a punt!

Assumpta, i això que dius està passant també aquí, en futbol i en altres àrees informatives: "die Katalanen", s'escolta sovint a televisió o es llegeix a la premsa. "Els catalans" :)

Elfrelang, les coses passen així, com en l'exemple que poses; excepte els qui estaven ficats en determinats nivells, ningú no s'esperava que aquell 9 de novembre de 1989...

Zel, la nostra feina respecte als veïns és, entenc, simplement evitar les embestides. Les energies, però, ben posades en l'important: nosaltres, com a poble, com a comunitat. Som-hi!!!