Petita entrevista a l'ARA...

... i les coses, pel seu nom. Vaig respondre un petit qüestionari que em van fer arribar del Catalan Network, una plataforma impulsada per aquest diari, des de la qual es vol facilitar l'intercanvi d'idees entre catalans que vivim a l'estranger. Us en deixo un mini tast, i si ho voleu el podeu llegir sencer mitjançant l'enllaç de sota:

Què és el que més t’ha sorprès de la ciutat/país on vius i per què?
Conec Alemanya des de fa anys, així que no vaig patir cap xoc cultural com els passa a molts nouvinguts. Amb tot, el dia a dia em serveix per conèixer molt millor una manera de fer que, amb les seves llums i ombres, és diferent de la que tenim els mediterranis. Com a seguidor empedreït que sóc de l’actualitat, sí m’ha sorprès constatar com de diferent és la política alemanya en comparació amb l’espanyola. 

8 comentaris:

Mireia ha dit...

Ara vinc d'allà. Quina enveja la manera de veure la credibilitat dels polítics d'allà

Clidice ha dit...

Els que fem política (de la honesta) aquí, que en som molts més dels que ens volen fer creure quatre arribistes, agrairíem una mica d'alemanyització de la nostra societat al respecte. Ara ja seràs famós del tot, oi? ^^

Elfreelang ha dit...

em llegeixo l'ara habitualment bona idea aquesta ....tan debó l'honestedat s'escampés!

lolita lagarto ha dit...

're einer der wenigen Prominenten, die es wert sind!
wir sehen uns bald!

(has vist com n'aprenc am google tanslator?:))

XeXu ha dit...

Vaig veure la notícia de la creació d'aquesta xarxa i no vaig pensar en ningú concret, però no m'estranya gens ni mica que t'hi hagis apuntat!

Joana ha dit...

Quina enveja Ferran de viure en aquest país que no sembla "la republica bananera " on estem.
Tant de bo demà poguem parlar que hem estat un "petit país madur" ...tant de bo!
una abraçada!!
Uixx quines ganes de fer un recorregut per alguna ciutat alemanya amb els teus serveis :)

Ferran ha dit...

Mireia, sempre m'agrada aclarir que a tot arreu hi ha de tot, però és bastant clar que al nostre país, el "de tot" és bastant més fastigoset que en d'altres llocs. Deu ser una cosa cultural :(

Clídice, em sembla que això ho vem parlar, vosaltres i jo, ara fa un any a Berlín: el càncer de la política és sobretot la "gran política"; a nivell petit/municipal, a la immensa majoria us mou les ganes de fer coses pel vostre poble, pels vostres veïns.

Elfreelang, *sospir*

Lolita, ets una crack... i el translator ni te cuento ;)

XeXu, la qüestió és no parar i, a més, tot allò que ajudi a visibilitzar itineri.de, ja saps :-)

Joana, pugeu quan pugueu! Aquell Berlín amb vosaltres va ser molt xulo. Sí, sé que tornareu cap a Alemanya, en algun moment! Una abraçada i molts records, maca.

rits ha dit...

Creativitat encorsetada? m'ha sorprès. Ja veus en quines coses em fixo!

Bona entrevista!!!!