Riquesa per a 1, pobresa per a 9

La majoria dels que passeu per aquí no li fotreu ni cas, a aquest vídeo. Per més que us el recomani, que us digui que es veu en un plis i que convé tenir present la informació que s'hi dóna (amb gràfics, gens feixuga), no us el mirareu perque és en anglès i us farà mandra. Mal fet.

Mal fet perque ens prenen el pèl, amb el capitalisme (que va sobreviure el comunisme perque aquell era dolent i nosaltres som els bons, mode irònic /OFF), i ens prenen el pèl (per ara) amb això dels "democristians" i els "socialdemòcrates": uns i altres hi són per alimentar el sistema, aquest capitalisme que va sobreviure perque blablabla... Uns i altres juguen al mateix, fan teatre, representa que els uns són de dretes i els altres d'esquerres, però tots dos juguen a la mateixa lliga, tenen els mateixos interessos econòmics i ens fan ballar al so de la mateixa música. Els diferencien matisos, sí, però són matisos per distreure'ns, només per distreure'ns, l'essència la comparteixen. Són la casta que fa girar la roda del capitalisme, la resta som els extres de la pel.lícula.

Per això m'al.lucina que qualsevol de nosaltres, autònoms, petits empresaris o empleats, i no diguem aturats o estudiants... que qualsevol de nosaltres voti "democristians", la poma més podrida d'aquest sistema que han podrit, la poma podrida que, deliberadament, deixen a la cistella i que, incomprensible, agafeu molts de vosaltres, autònoms, petits empresaris i empleats, i fins i tot aturats i estudiants (!), en les jornades electorals. No, no hi trobo explicació, no hi ha explicació, renuncio a mirar d'entendre-ho.

Què? seguiu sense voler veure el vídeo?

Twitter

7 comentaris:

pati di fusa ha dit...

L'acabo de veure, Ferran. Claríssim. I just ahir en parlàvem amb un amic, del "model" americà que hem heretat amb aquesta crisi. I sempre li dic que ho veu tot massa negre, massa podrit, que així només es fa (ens fem) mala sang. Però quina és l'opció, llavors? No mirar aquest vídeo? Tancar els ulls davant les notícies de governants que se'ns pixen a la cara? O mirar el vídeo, llegir notícies i anar acumulant ràbia i impotència? Hi podem fer res, realment? És l'eterna pregunta que no em sé respondre mai, i que crec que és urgent que me la pugui respondre.

Elfreelang ha dit...

jo me'l miraré el vídeo ...ara no més tard ho prometo....si és evident que ens prenen el pèl, ens estafem i es menteixen però encara que tinguem els ulls ben oberts com parar-ho?
i encara pitjor que els democristians ....els neoliberals furibunds i els estúpids malfactors com els del Pepe...

joan gasull ha dit...

no hem de rumiar gaire, només hem de veure tota la merda que es destapa i ningú torna els calers ni el tanquen a la presó. Nosaltres a la més mínima ho tenim tot embargat.
La única sort que tenim és que ofegats del tot no els servim de res, si no ja estaríem tots sota terra.

XeXu ha dit...

L'he vist, i em sembla que el pensament dels americans és una mica massa optimista. Em sembla que si ens preguntessin aquí la nostra gràfica s'acostaria més a la realitat, potser no hi arribaríem, però som conscients que hi ha gent que guanya una quantitat immoral de diners i que per contra moltíssima gent està per sota el llindar de la pobresa, a la nostra Europa, que no cal anar a països subdesenvolupats. El sistema vigent sempre ha afavorit molt a uns i molt poc a uns altres, però segueixen sortint governs de dretes. Som així d'intel·ligents.

Ferran ha dit...

pati di fusa, Elfree, Joan... en tenim els dallonsis plens i sembla que no passi res, però sí que passa: passa que cada dia som més que en tenim els dallonsis plens, i que cada dia els tenim més plens.
I passa que, com a la França del XVIII, la cosa va esclatar quan el percentatge de ciutadans amb els dallonsis plens o molt plens va superar la línia vermella.

Per això crec que no és estèril informar-se, saber què està passant. Esgota, sí, i som humans i de vegades necessitem un break de tot plegat... però és útil, la informació que rebem i que ens omple els dallonsis és útil, ja ho crec.
Com també crec que pagaran, més tard o més d'hora pagaran.

XeXu, no sé si em té més al.lucinat o més indignat, això dels curreles votant partits de dreta. O totes dues coses. Em meravella, dit sia en el pitjor sentit :-O

Javier Arnott Álvarez ha dit...

Fa temps que he vist aquest vídeo, i que vols que et comenti. La veritat es que es una batalla esgotadora mitjançant la cual ens van esgotant per aconseguir els seus desitjos, es una carrera de fons i de resistència, nomes ho aconseguiran si defugim de la nostra responsabilitat vers al futur. I aquest no seré pas jo.

Ferran ha dit...

Javier, 100% amb tu! De vegades defallim, oi? bé, vaja, som humans, esclar... però en general no, no ens plantarem, no els deixarem tranquils, ni tu, ni jo ni molts altres!