Un currada justificada...

... i tampoc no tan currada, de fet: la traducció del reportatge de la televisió pública alemanya "Espanya: canvi radical" era un exercici que no vaig voler estalviar-me. El blablabla dels polítics, i en aquest cas parlo no dels que fan política en els seus pobles sinó dels xarlatans que es dediquen a l'"alta política"... el seu blablabla ja no se l'empassa ningú, i tota energia invertida per desenmascarar-los, ben invertida està.

Fa vint dies vaig assistir a una brevíssima compareixença davant la premsa de la (poseu-hi l'adjectiu vosaltres) Sra. Sáenz de Santamaria. La va fer a l'ambaixada espanyola a Berlín: "Europa confia cada vez más en nosotros", "España recupera credibilidad", ... Pur blablabla. La realitat la mostra aquell reportatge amb tota cruesa.

Celebro enormement el ressò que ha tingut la traducció (també podria lamentar que no n'hagi tingut més, esclar), celebro que uns quants milers de catalans i espanyols hagin pogut saber com es radiografia l'Espanya dels 5 milions d'aturats a través dels ulls d'una prestigiosa periodista alemanya, i celebro tenir l'oportunitat d'haver invertit una estona del meu temps per fer una feina com aquesta.

On s'ha publicat? Que jo sàpiga, a El Periódico, El Plural, Periodista Digital i El Economista, mitjà aquest últim, per cert, que s'ha passat pel forro aquella norma de cortesia que hauria recomanat enllaçar la font i no només citar-la, perque els seus lectors puguessin comprovar qui s'ha fotut la currada de la traducció. Una currada justificada, això sí.

@ferranportaa


8 comentaris:

El porquet ha dit...

Com més temps passa i més et conec més convençut estic que ets un autèntic crack. I no ho dic per fer la pilota, que ho dic de tot cor.

Enhorabona, company!

joan gasull ha dit...

quan les coses es fan be i amb ganes arriben les compensacions encara que només siguin d'orgull. Felicitats per la currada

Salvador Macip ha dit...

Estic amb el Porquet: molt bona feina, i molt necessària. Sí que mereixeria més reconeixement, però igualment pots estar satisfet.

Elfreelang ha dit...

doncs si una currada i de les bones Ferran ...molt lleig per a no dir altres coses no citar les fonts i aprofitar:se del treball d'un altre

Elfreelang ha dit...

per cert celebro molt que es facin reportatges així i celebro doblement que l'hagis traduït....amb la política de l'austeritat anem cap una nova edat medieval, uns pocs tenen la paella pel mànec i la població com els serfs d'abans desprotegits, sense drets i en la foscor produïda per tants que estan enriquint a costa nostra

Macondo ha dit...

Moltes gràcies Ferran per la feina ben feta. T'asseguro que ha arribat a més gent de la que et penses. I ara què?, en Mas companyia tornen a jugar a la puta i la Ramoneta. Quin país, no sé pas si ens en sortirem!

Vielen Danken!

rits ha dit...

Me'l miraré amb calma, quan aconsegueixi posar-me al dia amb un munt de coses pendents. Xò et reconnec que tb em fa certa por, no sé si vull saber-ho, igual que tb em fa certa por el reportatge de la crisi a Espanya de la BBC que aquesta nit passen al Sense ficció.

Amb tot, celebro la teva currada!!! segur que està molt i molt bé. Moltes gràcies!!!!

Ferran ha dit...

Benvolgut Porquet, hi ha moments en què comentaris com aquest teu són molt especialment benvinguts, y hasta aquí puedo leer. Celebro que t'hagi interessat el tema!

Joan, merci i celebrem la difusió; no ens empassem les seves mentides!!

Salvador, la cosa és que uns quants milers d'humans han pogut comprovar com es ven la "Marca España" a Alemania. Gut so! :)

Elfree, ... i ja sabem com va acabar aquella època: a bufetades i, per suposat, amb els senyors feudals perdent els seus privilegis, i alguna cosa més. És ben bé que algunes coses són cícliques.

Macondo, jo tampoc no ho sé, francament. El panorama és força dessolador, pinta que hem de ser forts, sinó no ens en sortirem pas, jo tampoc *sospir*

Rits, de fet, aquest mini repor de la tv alemanya és "más de lo mismo", no hi descobriràs res de nou però sí que veuràs com dibuixa España (i la corrupció del PP) la pública d'aquest país.