Racionalitat

Aquest cop, l'escrit ha anat als diaris "Ara", "El Punt/AVUI", "El Periódico" i "La Vanguardia", i també al servei d'atenció a l'audiència de TV3 (http://www.ccma.cat/atencio/tv3)

Va ser a mitjan anys noranta quan TV3 va deixar d'emetre el TN Vespre a les 20.30h. Fins aleshores, el prime time començava a les 21h, cosa que permetia arribar a quarts de dotze de la nit havent-se informat, vist una pel.lícula i algun altre programa.

Allà on visc, a Alemanya, aconsegueixo distreure'm davant de la televisió, al vespre, i anar a dormir força abans de la mitjanit, puix l'endemà cal matinar. A Catalunya la gent matina com a qualsevol altre lloc, ni més ni menys, però és "obligada" en canvi a anar-se'n a dormir tard si li ve de gust veure una simple pel.lícula, que difícilment acaba abans d'estrenar el nou dia.

Als nostres polítics els manquen moltes habilitats, a la vista està la situació en què es troba el país, que no és per casualitat. També els manca, fins ara, la capacitat de veure que si l'espanyol és l'estat del món amb els horaris menys racionals -i això no és només una frase contundent-, potser sigui que alguna cosa, alguna més, es fa manifestament malament.

TV3, pública i a més de referència, hauria de posar un granet de sorra en la construcció d'un país una mica millor, programant a partir de la nova temporada el TN Vespre a les 20.30h, si no abans, com passa a tot Europa (França, Itàlia i Portugal emeten els seus informatius del vespre a les 20h). I reduïnt-ne la durada, per cert, que per a informació continua ja té el seu canal especialitzat.

Ho sé, això no farà abaixar el número d'aturats, però serà una passa endavant cap a certa racionalitat. No és poca cosa.

@ferranportaa

6 comentaris:

XeXu ha dit...

Ui, ja hem discutit aquest tema altres vegades, oi? Doncs no m'hi tornaré a posar, a mi ja m'agrada que se m'allargui el vespre, i ho faig sense necessitat de tele. Segueixo pensant que les teles donen el que els espectadors volen.

Ferran ha dit...

XeXu, haha!, sí, en això ja sabem que no coincidim. De fet, he penjat la carta perque l'he feta pels diaris, però sí, ja sabeu quina és la meva posició sobre el tema :)

Mireia ha dit...

També he donar la meva opinió sobre el tema més d'una vegada i estic d'acord amb tu Ferran. També és qüestió d'organització. El TN no el mirem, miren les noticies al 3/24 que les fan al'hora que et convé. I les series les veiem a dia ( sent optimista) vista. Les grabem i l'endamà a la nit ben sopat ( in no a 3/4 d'onze) les mirem i sense anuncis.
Com que no ens fan cas ens ho montem a la nostra manera.

zel ha dit...

O mirem per adormir-nos i no pensar res... De totes maneres, el TN de TV3 és un xic massa poc seriós, per mi-

Petonassos !

Javier Arnott Álvarez ha dit...

Realment creu que arribarem a una racionalitat horària?. Sempre que he dit que el horaris d'equí son de boixos se m'ha titllat de boix a mi i m'han venut la moto de las virtuts horàries hispanes, jo mai he comprat aquests arguments ni tant sols els he compartit.

Ferran ha dit...

Mireia, és una manera excel.lent de fer. En part faig el mateix, especialment quan sóc a Catalunya.

Zel, també crec que TV3 en general, i els TN en particular, han anat de capa caiguda els últims anys. Tot i això, no tenir competència directa en català els fa ser encara líders d'audiència, per una combinació de llengua + proximitat. Un petonàs també per tu, guapa!

Javier, sóc optimista. Vaja, necessito ser-ho, pensar que algú hi ha amb un mínim de sentit comú en el nostre panorama polític. No pot ser que tots siguin tan obtusos per no veure que ser una anomalia no és precisament un senyal de seny. Ja veurem...