Cataluña, a region apart

Comença un cap de setmana per trencar rutines i gaudir de temps per a un mateix. Genial, oi? Apa doncs, aquí teniu un menú doble per al weekend:

De primer plat, un interessant reportatge que la BBC va dedicar a Catalunya... l'any 1979. En aquell any de l'immediat postfranquisme, com explicava la cadena el nostre país a la seva audiència? Una agradable descoberta, ja ho veureu :) Per cert, la persona que l'ha rescatat del bagul dels records s'ha pres la molèstia, ho acabo de veure, de subtitular-lo sencer!

El segon plat, en francès, és un petit reportatge de cinc minuts, emès fa pocs dies per LCP, tele pública del Senat francès. El repor, gravat a Vic, mostra dues veus favorables a la independència i una contrària. Després, la presentadora manté una conversa amb una eurodiputada belga sobre Catalunya i altres regions que eventualment podrien segregar-se del seu estat actual. Interessant, però no comento: mireu-vos-el i jutgeu (l'espai dedicat a Catalunya comença en el minut 13).

I no, no hi ha postres, em sap greu: amb aquests dos plats en teniu  per atipar-vos ;) Assaboriu-los, bon profit i bon cap de setmana!

El de la BBC:El d'LCP:


Europe Hebdo : Europe Hebdo von LCP

3 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

el de la BBC el vaig veue l'altre dia, no recordo ara quin digital el publicaba, l'altre no, pero és molt interessant,llàstima que només ho sigui per nosaltres, encara que ve a dir-nos que a Europa es contempla amb interés el nostre procés d'ellairament.

salut

Javier Arnott Álvarez ha dit...

Doncs seguiré les teves recomanacions.

Ferran ha dit...

Francesc, el que més em va interessar d'aquest reportatge va ser constatar que ja fa 30 anys es plantejaven algunes qüestions idèntiques a les que es plantegen actualment. En qüestió d'encaix, no hem avançat un pam.

Javier, espero que les hagis disfrutades :)