Pell de gallina de piel (Gänsehaut)

(En castellano, con trad. automático a la izquierda. Los vídeos son en castellano)

Molta gent té una visió errònia sobre "els alemanys", així en genèric, com si tots fossin uns fills de Merkel. Aquí, com a tot arreu, hi ha de tot. Fa uns mesos, un vídeo va aconseguir ser viral amb un missatge en castellà i alemany, denunciant les polítiques austericides que estan repartint misèria per mig Europa. Ara, d'Alemanya n'arriba la resposta; també en castellà i alemany, paga la pena escoltar-la i reflexionar.El vídeo previ:4 comentaris:

XeXu ha dit...

És tan fàcil generalitzar... el que està clar és que no és cap poble, almenys en el seu conjunt, el que esclavitza i colla els altres. Són els governs, el capital, el que ens té sotmesos, i d'això la gent del carrer no en té cap culpa, ja prou feina tenen, no els van votar perquè fessin precisament això. Ens haurem d'unir tots els pobles contra els que manen, tots tenim els mateixos problemes.

Francesc Puigcarbó ha dit...

Estic amb Xexu, som més, molts més que ells, però estem desunits i d'aixì se n'aprofiten. Caldria algu que ho canalitzes.

Natxo Rovira ha dit...

A mi m'escandalitza com els mitjans molt polititzats d'aquí també focalitzen en "els alemanys", així, en general, com els culpables de les decisions dels polítics locals, tan interessats ells en que res no canvïi el seu particular status quo.

Ferran, tal com vam comentar in person, em va encantar 'humanitzar' als alemanys arran de la nostra visita a Berlin.

Ferran ha dit...

XeXu, el que dius és molt important i encertat: al poder li interessa, i molt, fer creure que "la gent", "els països" són responsables de les nostres desgràcies. En lloc de fixar-nos en les seves polítiques que ens ataquen a tots, apuntem cap a "la gent". Tontos no són, oi?

Francesc, és exactament aquest el problema, com dius: estem desunits. La nostra desunió és la seva victòria.

Natxo, és un exercici molt sà, conèixer les coses "vor Ort", com diuen els alemanys: sobre el terreny. Funcionem (tots, poc o molt) a base de clixés, i això és el contrari d'anar bé!