Balanzas: ahora sí, ahora ya no

Lo de las balanzas fiscales es de espanto: 40 años de democracia y continúa siendo imposible saber cuánto paga o cuánto recibe cada Comunidad Autónoma española. Me alucina escuchar lo complicado que resulta calcularlo (la excusa la comparten PP y PSOE), cuando en Alemania se publican, año tras año, desde 1950. En la web del Ministerio de Finanzas alemán se encuentra, negro sobre blanco, lo que cada uno de los länder aporta y/o recibe. Y digo yo: el Sr. Rajoy y sus ministros, tan amigos de Frau Merkel, ¿no podrían hacerle una llamadita para que les explique cómo calcularlas?

Claro que ahora ya no será necesario: las mentes pensantes del gobierno central han decidido de repente que las balanzas no son un método adecuado, claro, claro, y se sacan de la manga un nuevo concepto: las "cuentas públicas regionalizadas", que darán a conocer más adelante. Lo que sea para seguir mareando la perdiz.

Si algo agota la paciencia en España es la constatación que desde el gobierno, lo dirija quien lo dirija, se toma a la gente por estúpida.

Instagram


11 comentaris:

XeXu ha dit...

Sembla mentida que encara puguin convèncer a algú amb les seves mentides i els seus regats a les obligacions. Es riuen dels ciutadans, i aquí no passa res. Però al final passarà, la població cada cop és menys ximple... oh wait...

Carme ha dit...

A veure, jo crec que encara està per demostrar si som estúpids o no... Fins que no votem, no ho sabrem...

Déu meu!!! Quina pena que fa tot plegat!!

Francesc Puigcarbó ha dit...

com diria Mohamed Jordi de Rac1: catalans! se'ns estan pixant a la boca.

joan gasull ha dit...

Com que tenen majoria dictatorial foten el que volen.....el que no entenc és perquè expliquen bestieses, callats passarien més desapercebuts.

Elfreelang ha dit...

algú ho havia de dir gràcies per dir-ho tu......ens prenen el pèl i els diners, l'idioma, les institucions, la cultura.....

fra miquel ha dit...

Aish! Senyor! Senyor!

Anònim ha dit...

Avui el meu bloc compleix 8 anys i faries que fos el bloc més feliç de la catosfera si et passessis a felicitar-lo, moltes gràcies!

Anònim ha dit...

Si ho fan per nosaltres home! Val més que el poble no sàpiga res, no fos cas que els atabaléssim amb xifres estranyes, molt millor mantenir-los en la ignorància. Moltes gràcies!

Javier Arnott Álvarez ha dit...

Ara tornen a dir que sí, encara que, com sempre, a la seva "maniera"

kira permanyer ha dit...

això de no se que de les regionalitats em fa recordar la tele en Blanc i negre com quan era petita...

Ferran ha dit...

Amics, la cosa és així: a Alemanya, tothom sap quant paga i quant rep cada "autonomia" (Land). Fins i tot la Viquipèdia ho té publicat, en un quadre que no necessita traducció:

http://de.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4nderfinanzausgleich

A Espanya, aquesta informació és sistemàticament amagada per tots els governs centrals, del PSOE o del PP. Ja sabem perquè, esclar.

Gràcies pel vostre interès. Una abraçada,