Catalans want to vote... i jo necessito vacances!


És una feinada del copón, no us ho podeu ni imaginar, i naturalment feta tota "por amor al arte", que diuen en castellà. Molt bé ser part del projecte, malgrat que les hores (moltes, moltíssimes) que hi estic posant, les trec de la feina i sobretot del llibre, que fins no fa gaire setmanes progressava molt adequadament. Em fa il·lusió, sí, però ara que no ens escolta ningú, deixeu-me que us ho digui: somio amb l'endemà de tot plegat, amb recuperar la meva tranquil·litat habitual.

Aquells dies de juny seran d'un autèntic desembarcament català a Berlín. En el marc de l'acció internacional "Human towers for democracy", els Xics de Granollers faran dues exhibicions: a més de diumenge 8 a les 12h del migdia, també dissabte 7, a les 18h en el marc del "Carnaval de les Cultures".

I aquest és precisament l'altre motiu pel qual estic dedicant tan poc temps a les meves prioritats habituals, vida privada inclosa. El "Karneval der Kulturen" (KdK) és un clàssic en l'agenda cultural berlinesa, i enguany, 2014, any del tricentenari i de la consulta per la independència, Catalunya hi tindrà una parada. De divendres 6 a dilluns 9 que, per cert, a Berlin és festiu com ho és a Barcelona. És una oportunitat d'or per explicar a les desenes i desenes de milers de visitants del KdK què és Catalunya, oferir-los informació sobre la nostra llengua, la nostra cultura i, naturalment, explicar-los què és exactament aquest procés en què estem immersos, com hi hem arribat i quin és el nostre objectiu.

A l'organització de tot això, sumeu-hi els 150 castellers que pugen a Berlin des de Granollers (i la trentena d'acompanyants). És una exageració de feina. Per sort, trenta voluntaris s'han ofert tant per cobrir torns a la parada del KdK com per fer de "padrins" dels Xics de Granollers per Berlin. Amb tot, mare meva, vaja tela, perque esclar, bé s'han d'organitzar els torns d'aquests voluntaris, quadrant les disponibilitats de cadascú! I el material que tindrem a la parada: de Turisme de Catalunya a Alemanya, de Barcelona Turisme, la Costa Brava, Pirineus... tot m'està arribant a casa (el nostre Casal no té seu, no ens ho podem permetre). I als Xics munta'ls visites guiades per Berlin, després esclar d'haver buscat l'allotjament i gestionat amb ells, i amb l'alberg, el repartiment d'habitacions. I els grups de voluntaris per recollir-los a l'aeroport, i per acompanyar-los cap aquí i cap allà. I... i... i... La veritat, molt guai tot però si algú té un cervell de recanvi, al meu ja gairebé no li queden neurones :(

Aviat preparo la nota de premsa pels mitjans, la penjaré també aquí per mantenir-vos informats. I cada dia en falta un de menys perque tot comenci... i també perque acabi :-p

12 comentaris:

Lluïsa ha dit...

Et deixaria el meu amb molt de gust, que en aquests moments està força tranquil.
Ànims, Ferran, que tu pots... Un darrer esforç i ja s'haurà acabat.
I com que segur que tot anirà molt bé, la feinada i el cansament deixaran pas a la satisfacció de la feina ben feta.
Petons!!!

Carme Rosanas ha dit...

Hi ha tanta feina de tanta gent "por amor a l'arte" o per amor a la independència!!! que emociona.

Era d'imaginar que hi series pel mig... ànims, Ferran, a gaudir-ho quan arribi el moment i a descansar després.

Però sobretot moltíssimes gràcies per ajudar a fer-ho possible!

Montse ha dit...

Insisteixo:ets el meu ídol!
Montse

joan gasull ha dit...

Necessitem gent com tu fora de les fronteres, no afluixis.

XeXu ha dit...

Tot plegat, demostra que anomenar-nos provincians no té massa raó de ser. No només hem deixat clara la nostra postura a les europees, sinó que ens obrim clarament a Europa, i ja fa anys. I jo encantat que els castellers siguin una punta de llança, és clar!

Joan ha dit...

Caram, quina feinada! Ara, sí hagués de deixar una tasca així en mans d'algú... sí. Ho sento, nano, ets l'home.

Si és que no es pot ser bó, caram.

Anònim ha dit...

utilizant una altra dita castellana "sarna con gusto no pica" ;P

Ferran ha dit...

Gràcies, amigues i amics, pel suport moral de les vostres paraules. En cinc dies tenim aquí els Xics, en cinc dies comencem el cap de setmana llarg de Catalunya a Berlin.

I en vuit dies començo les més que merescudes vacances de catalanitat a l'exterior. Visca Catalunya, i tant, però me'n torno al meu món interior que enyoro i necessito com l'aire que respiro.

Una abraçada per a tots vosaltres

kika ha dit...

molt be! ànims! tu ho pots fer molt be!
sort en tenen de tu els berlinesos... tots!!! :-)

Ferran ha dit...

Kika, aviat dimiteixo de "català en cap de Berlin", però la currada que m'he fotut no me la treu ningú. Vacasiooons!

Dani R. ha dit...

T'estas guanyant una secretaria general mínim... o una conselleria directament.

Elfreelang ha dit...

molts ànims tu pots! vinga! falta més gent com tu!