La independència de Catalunya, la crisi d'Espanya

Voldria que la independència de Catalunya no suposés problemes per a Espanya... però tot indica que en tindrà alguns. En aquesta ocasió és l'alemany DZ Bank, amb seu a Frankfurt, qui ho preveu en un informe sobre l'impacte de l'eventual independència catalana. Com explica el diari econòmic Handelsblatt:

"'Mentre per Catalunya la independència suposaria avantatges econòmics i, en determinades circumstàncies, potser també desavantatges, a Espanya predominarien clarament els desavantatges', indiquen els analistes en el seu informe. 'Espanya perdria la força industrial de Catalunya així com la seva gran capacidad de recaptar impostos. Com a conseqüència, les regions més fortes que quedessin a Espanya es veurien sotmeses a una major càrrega econòmica.

Els experts consideren que els bons de l'estat espanyols reaccionarien negativament a la independència de Catalunya, ja que el potencial econòmic del país disminuiria. El PIB del país perdria al voltant d'un 5%, mentre que l'endeutament podria augmentar."

L'article sencer és aquest:
http://www.handelsblatt.com/politik/international/geplante-katalonien-abspaltung-separatisten-koennten-spanien-in-die-krise-stuerzen/10174324.html

L'informe, que explica aquest article al web del banc, diu clarament: "Sense dubte, Catalunya sobreviuria econòmicament, fins i tot amb els desavantatges que podria tenir per una sortida temporal de la UE" ("Katalonien wäre wirtschaftlich sicher überlebensfähig, auch wenn das zumindest zeitweise Ausscheiden aus der EU auch Nachteile hätte").

Doncs això.

Twitter: https://twitter.com/FerranWieAdria

5 comentaris:

joan gasull ha dit...

Ves que no sigui per tot això que no ens deixen marxar..... :-)

XeXu ha dit...

El que volia dir és el mateix que en Gasull, no són tan ximples a Madrid, totes aquestes coses les saben perfectament, per això no volen ni sentir a parlar que marxem.

Anònim ha dit...

Vist així si que som egoistes per demanar la independència...

Ferran ha dit...

Joan, XeXu, ho saben naturalment, com ho sap la resta del planeta (la resta que s'interessa pel tema, esclar). Tontos del tot no són, per bé que les seves (no) reaccions fan sospitar el contrari. Per mi, poden seguir per aquesta línia...

pons007, som terribles! :-p

fra miquel ha dit...

Potser fins i tot s'han adonat (tard) que haurien d'haver reaccionat abans i per un altre camí, i han optat per una fugida endavant: "de perdidos al rio"
A mi també m'està bé ;)
Abraçada