Berlin, sempre paradoxal, ...

... ho ha estat avui més que mai: milers de persones de tots els colors, creences i gustos la conquereixen per assistir a la ITB, la mare de totes les fires de turisme, al mateix temps que l'AfD, el club dels populistes, presenta programa electoral defensant perles com el tancament de fronteres (un dels apartats, per cert, amb el pompós títol 'Restitució de la democràcia', un what the f*ck en tota regla).

Una enquesta avui mateix dóna als populistes un 11% dels suports, a anys llum del 32% de la CDU de Merkel i el 31% de l'SPD de Schulz. AfD no té res a pelar, el 24 de setembre. Això sí, ens recorda com n'és de fàcil enganyar una part de la població (un 11%, concretament) amb proclames que no haurien de sortir dels llibres d'història.

Mentre ells bramen, altres seguirem gaudint de colors, creences i gustos per a tots els gustos. A la ITB i arreu 

😍

4 comentaris:

Anònim ha dit...

11% d’alemanys són molts alemanys, ves amb compte

XeXu ha dit...

Aquí Plataforma per Catalunya també va gaudir de força anomenada i la gent comprava el seu missatge xenòfob. El compraven molt. Ara sembla que la cosa s'ha calmat, però els intolerants sempre tornen, s'amaguen a les ombres fins que torna a ser el moment.

Elfreelang ha dit...

estem vivim uns temps molt estranys, surrealistes on molta gent, massa , es deixa seduir per apostes que van en contra dels drets humans....jo no les tinc totes ....

Ferran ha dit...

Estic apollardat, amics: tenia les tres respostes i les he esborrat en lloc de confirmar-les. Ploro. Disculpeu que no les torni a escriure, me'n vaig de pet al llit. Moltíssimes gràcies per passar per aquí!